Afgedrukt van creme-brulee-recept.nl:

Creme brulee recepten - startpagina
Home > Crème brûlée recepten > Zoete recepten > Banana split crème brûlée

Banana split crème brûlée

In dit recept neemt de basis van crème brûlée de plaats in van het ijs in deze perfecte combinatie van gekarameliseerde bananen en een saus van melkchocolade, gegarneerd met gehakte noten, slagroom en kersen.
Personen:4
Tijd totaal:3 uur, 15 minuten
Voorbereidingstijd:30 minuten
Kooktijd:35 minuten
Oventemperatuur:150°C

Ingrediënten:

vanillestokje1
slagroom0,25 l
eidooiers2
suiker70 gr
zoutsnufje
melkchocolade100 gr
crème fraîche0,06 l
slagroom0,1 l
vanillesuiker1 zakje
bananen2
kersen8
walnoten of pecannoten8
suiker4 tl

Bereiding:

  • Verwarm de oven voor op 150°C
  • Halveer het vanillestokje in de lengte en schraap de zaadjes in een kleine pan
  • Voeg de room en de helften van het stokje toe en breng het mengsel al roerend langzaam aan de kook, zet het vervolgens apart
  • Doe de eidooiers in een kom, voeg suiker en zout toe en klop totdat er een romig en egaal mengsel is ontstaan
  • Voeg de room beetje bij beetje toe onder continu kloppen
  • Zeef het mengsel met een fijne zeef
  • Zet vier schaaltjes in een warmwaterbad en vul ze gelijkmatig met de room
  • Zet ze ongeveer 35 minuten in het warmwaterbad in de oven, tot het mengsel aan de rand is gestold, maar in het midden nog ongeveer een kwart van het oppervlak vloeibaar is (de baktijd hangt af van de hoogte van de vormpjes: zijn deze ondiep, begin dan te controleren na 30 minuten)
  • Haal de schaaltjes uit het warmwaterbad en laat ze op een rooster afkoelen tot kamertemperatuur
  • Dek af met plastic en laat minstens 2 uur afkoelen in de koelkast
  • Maak voor de chocoladesaus kleine stukjes van de melkchocolade
  • Doe de crème fraiche en de chocolade in een klein pannetje en verhit totdat de chocolade is gesmolten
  • Haal de pan van het vuur en klop totdat het een glad mengsel is
  • Laat het mengsel afkoelen tot kamertemperatuur (wie de saus wat dikker wil kan deze nog verder koelen)
  • Klop de slagroom stijf met de vanillesuiker
  • Snijd de bananen in de lengte doormidden en en leg een helft op elk schaaltje met room
  • Halveer en ontpit de kersen en hak de noten indien gewenst
  • Strooi over elke halve banaan een theelepel suiker en karamelliseer met een brander
  • Maak het dessert af met de slagroom en chocoladesaus (kies zelf de volgorde) en versier met de kersen en noten

Tips:

  • Dit recept kan grotendeels vooraf worden voorbereid en kort voor het serveren worden afgemaakt.
  • Klik hier voor tips en technieken voor het maken van crème brûlée.
  • Klik hier voor meer informatie over het gebruikte keukengerei.
  • In de crème brûlée shop koopt u het benodigde keukengerei en ingrediënten.




Banana Split Creme Brulee
Banana Split Creme Brulee. Bron afbeelding: Flickr
Contact | Adverteren | Sitemap | Disclaimer |
©2011-2017 creme-brulee-recept.nl | Design: Didavizion Webdesign
English
©2011-2017 creme-brulee-recept.nl | Design: Didavizion Webdesign (didavizion@hotmail.com)